Bitcoin

Bitcoin Prijs stijgt met 3% als Gold Trades Boven de $2K voor de eerste keer

Bitcoin gedraagt zich weer als een macro-activum, en tekent biedingen te midden van een recordrally in goud en een brede uitverkoop in de Amerikaanse dollar.

Op het moment van schrijven wordt de cryptocurrency verhandeld tegen $11.624,63, wat neerkomt op een winst van 3% op de dag, volgens de Bitcoin Price Index van de CoinDesk.
Goud wordt verhandeld met een recordhoogte van $2.040 per ounce, die de $2.000 op dinsdag heeft overschreden.
Beleggers stromen naar goud bij het dalen van de voor inflatie gecorrigeerde obligatierendementen en een zwakkere Amerikaanse dollar, zoals opgemerkt door macro-analist Holger Zschaepitz.
De Amerikaanse 10-jarige obligatie, wanneer deze wordt aangepast aan de inflatie, biedt momenteel een rendement van -1%.
De dollar-index, die de waarde van de greenback ten opzichte van de majors volgt, bereikte volgens gegevensbron TradingView onlangs een dieptepunt van 26 maanden, namelijk 92,55.
Goud en bitcoin op de beurs verhandelde fondsen hebben de afgelopen vijf maanden een sterke instroom gezien op de groeiende vraag naar een „alternatieve“ valuta, volgens JPMorgan Chase & Co.

Bitcoin en goud zijn onlangs samengekomen met de dollar die over de hele linie terrein verliest.
Terwijl het goud steeg van $1.800 naar $1.980 in de 11 dagen tot 28 juli, sprong de bitcoin van $9.100 naar $12.100 en nam de Amerikaanse dollar een pak slaag tegen andere fiatvaluta.
Als zodanig zijn sommige analisten ervan overtuigd dat bitcoin nu meer een macro-activum is, wat betekent dat het reageert op grootschalige gebeurtenissen in de economieën van de wereld.
Het goud en de bitcoin zouden kunnen blijven toenemen aangezien de overheden en de centrale banken de liquiditeitsverhogende programma’s die dit jaar werden gelanceerd om de door de coronavirussen veroorzaakte recessie tegen te gaan, waarschijnlijk niet zullen vertragen of tegenhouden.
Bitcoin zou in de toekomst wel eens sterker kunnen worden, want het ziet er relatief goedkoop uit met prijzen die nog steeds 43% lager zijn dan de recordhoogte van $20.000 die in december 2017 werd bereikt.
De cryptocurrency is dit jaar tot nu toe met bijna 60% gestegen, terwijl het goud met 34% is gestegen.