Bitcoin

80 miljardia dollaria pyyhki pois markkinoiden kokonaissumman salausvaluuttoina

Bitcoin säiliösi 3000 dollaria muutamassa tunnissa, kun taas altcoinit eivät näe muuta kuin kaksinumeroisia pudotuksia. Salausmarkkinoiden yläraja on menettänyt 80 miljardia dollaria päivässä.

Salausvaluuttamarkkinat kokivat tänään massiivisen nosediven. 80 miljardia dollaria kokonaispääomasta haihtui, kun Bitcoin romahti alle 17 000 dollarin, kun taas altcoineilla oli vielä pahempi huomattavien kaksinumeroisten hintojen lasku.

Punainen meri joukossa altcoineja

Vaihtoehtoiset kolikot ovat nauttineet viime viikkoista huomattavien nousujen myötä. Tämä johti vuosittaisiin ennätyksiin monille altcoineille, mukaan lukien Ethereum, joka nousi 620 dollariin ja Ripple lähes 0,90 dollariin.

Tilanne muuttui kuitenkin yhtäkkiä viimeisten 24 tunnin aikana. Lauseke „mitä menee ylös, sen täytyy tulla alas“ toteutui täydellä voimalla, kun kaikkien kryptovaluuttavarojen kumulatiivinen markkina-arvo säilyi 580 miljardista dollarista alle 500 miljardiin dollariin alle päivässä.

Suurin osa altcoineista on kärsinyt kaksinumeroisista pudotuksista. Ethereum, Binance Coin, Polkadot ja Litecoin ovat menettäneet noin 16% arvostaan. Tämän seurauksena ETH on pudonnut 505 dollariin, BNB kamppailee 28 dollaria, DOT on 4,8 dollaria, kun taas LTC istuu alle 75 dollaria.

Cardano, Bitcoin Cash ja Chainlink ovat pudonneet 20% 24 tunnin mittakaavassa. Ripplen pudotus on vieläkin vahingollisempaa, koska XRP on säilynyt 25%: lla 0,52 dollariin.

Lisähäviöitä käy ilmi alemman ja keskikorkin altcoineista. Verge, joka oli myös viime aikoina kiihtynyt, on uponnut 35% eilisestä.

Golem (-25%), Ziliqa (-25%), Varausoikeudet (-24%), DigiByte (-24%), Nano (-23%), Silmukka (-22%), Algorand (-22%) ICON (-22%), Status (-22%) ja SushiSwap (-22%) ovat vain muutama merkki kaksinumeroisten häviäjien edustajista.

Bitcoins romahtaa, mutta sen hallitsevuus lisääntyy

Ensisijaista kryptovaluutta ei ollut vapautettu markkinoiden epäsuotuisasta hintakehityksestä. Bitcoin kukoisti viime aikoina, mikä johti huippuunsa 19 500 dollarissa. Vaikka yhteisö spekuloi kuinka kauan kestää, ennen kuin BTC rikkoo kaikkien aikojensa korkeimman tason, omaisuus päätti todistaa sonnien väärin.

Muutamassa tunnissa BTC menetti arvonsa 3 000 dollaria ja oli alimmillaan 16 500 dollaria. Vaikka se onnistui palauttamaan 17000 dollarin rajan, BTC on edelleen laskenut 10% 24 tunnin asteikolla.

Vaikka on olemassa useita mahdollisia syitä sille, miksi Bitcoin on voinut romahtaa niin voimakkaasti, omaisuudelle on hyviä uutisia. BTC: n määräävä markkina-asema on kasvanut 62,5 prosenttiin muutama päivä sitten 60 prosentin pudotuksen jälkeen. Tämä tuli mahdolliseksi, koska altcoinit ovat säiliöineet jopa enemmän kuin Bitcoin.